Juletogene fylles opp

Vy begynner å gå tom for seter på Bergensbanen de siste dagene før jul. SJ melder allerede om utsolgte tog mellom Oslo og Trondheim.

SNART UTSOLGT: Det nærmer seg jul, og samtidig nærmer det seg utsolgt på flere populære togstrekninger. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SNART UTSOLGT: Det nærmer seg jul, og samtidig nærmer det seg utsolgt på flere populære togstrekninger. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke gikk statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen ut og sa at det å reise hjem til jul, kan ses på som en nødvendig reise.

Det har utløst et rush av bookinger hos togselskapene.

Vy opplyser nå at det begynner å bli stort press på togavgangene på Bergensbanen den 22. og 23. desember.

– Det vi ser, er at det er veldig mange som planlegger å reise til hyttene sine, sier Vys kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til NTB.

– Så det er stort trykk opp til Geilo, men mindre trykk motsatt vei.

Utsolgt mellom Oslo og Trondheim

På togene mellom Oslo og Trondheim er det allerede fullt mer eller mindre hele dagen 22. desember, melder SJ.

Samtidig fylles togene raskt opp 23. desember og fra 18. til 21. desember. SJ regner med at mange av disse avgangene kommer til å bli helt utsolgt.

Også Go-Ahead har sett en økning i antall bookinger etter regjeringens pressekonferanse i forrige uke. Men på Sørlandsbanen er det fortsatt ledig kapasitet.

– Selv om vi vil kunne oppleve nærmere jul at vi får utsolgte tog, så tror vi at vi skal få alle hjem til jul, sier pressekontakt Dag Brekkan til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer