Jumbojet med kokosnøttkrefter

For første gang har en jumbojet lettet med biodrivstoff i tankene. Med god hjelp fra fossilt brensel.

Publisert
Sist oppdatert

London (NTB-AP): Boeing 747-flyet, som tilhører selskapet Virgin Atlantic, lettet søndag fra Heathrow-flyplassen i London og fløy derfra til Nederland på sin første prøveflyging med biodrivstoff i tankene.

- Dette gjennombruddet vil hjelpe Virgin Atlantic til å fly med et rent drivstoff tidligere enn forventet. Demonstrasjonsflygingen vil gi oss viktig kunnskap som vi kan bruke til å minke våre CO2-utslipp drastisk, sier selskapets president Richard Branson.

En av tankene i flyet var fylt med en blanding som besto av 20 prosent biodrivstoff og 80 prosent vanlig flydrivstoff. Denne blandingen utgjorde 25 prosent av drivstoffet som ble brukt under prøveflygingen.

Biodrivstoffet er laget av babassuolje og kokosnøttolje, noe Branson gjorde et poeng av ved å drikke fra ei kokosnøtt før flyturen. Ifølge Branson er det mulig å øke biodrivstoffandelen til 40 prosent.

Virgin Atlantic mener at flyet på biobrensel vil produsere mye lavere CO2-utslipp enn vanlige fly, men det vil ta uker å analysere data fra søndagens prøveflyging. Andre er mer usikre på om biodrivstoff er veien å gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer