Jungeltur i Amazonas

Vi startet i La Paz i Bolivia og tok bussen i tyve timer til en liten jungelby, Rurrenabaque, eller Rurre som den kalles. Nå var det tid for jungeleventyr og pampasopplevelser!Av: Cecilie Løberg

Publisert

Vi skal oppleve jungelen og startstedet er jungelbyen Rurrenabaque. Veien dit går fra snødekte fjell rundt La Paz ned ”verdens farligste vei”, der det er plass til en buss om gangen og knapt nok det… Langs veien er det mange små kors til minne om alle de som har kjørt utfor her. Vel fremme i Rurre, som byen kalles, bor man meget enkelt mens man venter på å dra på jungeltur. Det er ikke så mye å gjøre, men det finnes et svømmebasseng som koster en bagatell å benytte, og man kan være der en hel dag.

Mygg og andre farlige dyr

Det de fleste gjør er å kombinere jungel og pampas. Vi valgte tre dager på hvert sted, og startet med jungelen. Vi var fem norske (ikke tilfeldig), en tysker og en jøde. Vi ankom leiren etter to timers båttur, og programmet er gåturer i regnskogen, fisking, krokodillejakt på kvelden og ikke å forglemme myggjaging i ordets rette forstand…det er vanvittig mye mygg og vanlig spray hjelper ikke, føles det som.

Det er veldig interessant, selv om det ble litt vel interessant for den kvinnelige (og smarte?) delen av selskapet da vi på krokodilleturen om kvelden først så lysende krokodilleøyne på den andre siden av bredden og senere så krokodillespor på vår side av bredden. Det blir ikke bedre av at guidene forteller oss at det er ikke farlig, fordi krokodillene holder seg i vannet om natten fordi de er så redde for jaguar. Jaguar så vi aldri, derimot aper, papegøyer, skilpadder, dådyr og selvfølgelig mygg. Det er morsomt å fiske, selv om vi ikke får noe. Et høydepunkt er da noen av oss ser en grønn, liten slange som visstnok er veldig giftig, guidene blir i hvert fall meget opphisset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer