Kabinansatte vil bremse alkoholsalget på norske flyplasser

Økt fyll blant reisende setter flysikkerheten i fare, mener kabinforeningene i SAS og Norwegian. De ber om kutt i skjenking på flyplasser og taxfree-salg.

TAXFREE: Kabinansatte hos SAS og Norwegian mener økt fyll på flyene er et økende problem. Foto: Hanna Sikkeland
TAXFREE: Kabinansatte hos SAS og Norwegian mener økt fyll på flyene er et økende problem. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreningene ber også om at taxfree-poser ved avgangsutsalgene blir forseglet, ifølge medlemsbladet for Parat Luftfart.

De tar også til orde for at det må innføres forbud mot taxfree-salg av små miniatyrflasker med brennevin, ifølge Flysmart24.

– Vi ser at passasjerer stadig oftere drikker seg overstadig beruset og slår seg vrang om bord. Dette truer sikkerheten for alle, sier leder René-Charles Gustavsen i Norwegian Kabinforening til Parat Luftfart.

Gustavsen understreker at de ikke ønsker å stanse taxfree-salget, men vil ha bedre kontroll. Han oppfordrer Avinor om å dempe salget av alkohol på norske flyplasser og får støtte fra leder Martinus Røkkum i SAS Norge Kabinforening.

Begge lederne sier at passasjerer som drikker medbrakt alkohol på flyet, er et økende problem.

Overfor Parat Luftfart bekrefter Luftfartstilsynet at antall innmeldte saker med passasjerer som lager bråk på norsk fly, økte fra 161 saker i 2017 til 254 saker i fjor. Gustavsen tror det egentlige tallet er langt høyere. Han mener det er en underrapportering hos selskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.