Kaiserslautern

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 100.000 innbyggere.Fotballstadion: Fritz-Walter-Stadion med plass til 48.500 tilskuere.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

De største severdighetene i Kaiserslautern er Kaiserpfalz (gammel borg), ølkrusmuseet og hageutstilling med dinosaurpark.

Kaiserpfalz

Bygget i 1152 av keiser Friedrich, bedre kjent som Barbarossa. Borgen brant ned i 1792, men ble senere gjenreist og benyttet som blant annet fengsel og bryggeri. Siden 1960 har borgen vært under løpende restaureringsarbeider. Du kan delta på guidede turer gjennom "hemmelige" underjordiske ganger under borgen.

Adresse: Kaiserslautern sentrum.

Ølkrusmuseet

Bierkrugmuseum er et populært besøksmål, kanskje mer på grunn av det som gjerne helles i en slik seidel mer enn seidelen selv? Uansett: her kan du beundre 600 ølkrus, laget gjennom 200 år med tysk drikkekultur. Museet ligger i Morlautern, som er en liten by med 3.100 innbyggere nord for selve Kaiserslautern by.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer