Kalddusj før sommeren

Ikke sats på billige restplasser i år.

NEDTUR: Ving og TUI spår at det blir færre restplasser i år. Foto: Shutterstock
NEDTUR: Ving og TUI spår at det blir færre restplasser i år. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å være sikret sol og varme i ferien? Vanligvis har man kunnet få mye for pengene med en restplass til varmere strøk.

Men i år kan det bli annerledes.

Dagsavisen melder at til tross for rekordsvak krone, renteheving fra Norges Bank og økende levekostnader, er det foreløpig ingen tegn til at det påvirker nordmenns reiseplaner.

- Vi diskuter stadig hvorfor vi ikke merker noe til den svake kronekursen i bestillingene. Men det er tydelig at reiselysten trumfer bekymringene for egen økonomi, forteller Marie-Anne Zachrisson i Ving til avisa.

Hun er redd flere som satser på en billig restplass blir skuffet.

- Fortsatt er det dyreste og beste som selges først, og fortsatt skal de fleste til Spania og Hellas. Så er det nok noen som tenker å ta ferien litt på sparket og kjøpe en billig restplass. Jeg er redd de blir skuffet. For billige restplasser blir det ikke mange av i år.

- Langt færre restplasser

Til DinSide forklarer Zachrisson at nå som mai nesten er utsolgt, begynner bookingene i juni å fylle seg opp.

- Det er litt uvanlig mot tidligere år at vårens avganger til reisemål rundt Middelhavet har en så høy etterspørsel fra Norge. Restplassene blir derfor langt færre enn noen kanskje håper på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer