Kalde hotellfristelser

Nordkalotten lokker med iskalde hoteller for turister uten angst for gåsehud.

Publisert
Sist oppdatert

Iskalde hotellopplevelser finnes over hele nordkalotten. Her er noen utvalgte ispalasser der eventyrreisende kan overnatte innpakket i i reinskinn og vintersoveposer, under et tak støpt i is.

Alta Igloo Hotell

Norges største ishotell og Europas nordligste i sitt slag, ligger i Alta Friluftspark. Årets tema er norske folkeeventyr, og hotellet åpner for sesongen 21. januar i år. Her blir det 50 senger i drøyt 20 soverom og suiter, iskapell, isbar, isgalleri og lounger. Det er blant annet mulig å gifte seg i iskapellet. Overnattingsgjester utstyres med reinskinn til liggeunderlag og varme soveposer som tåler 30 minusgrader. Temperaturen i hotelliglooen ligger mellom fire og sju minusgrader.

Området har også et nytt servicebygg av helårsformat, med garderober, kjøkken, badstue, utendørs boblebad, møtelokale, resepsjon og suvenirbutikk.

Hotellet ligger 15 kilometer fra Alta sentrum, og er det sjette i rekken av ishoteller i Friluftsparken.

Fakta:Alta Igloo HotellAlta FriluftsparkStorelvdalen9518 AltaTlf: 78 43 33 78Nettadresse: Alta FriluftsparkPris: Entre for 100 NOK per person. Overnatting med middag og morgenbadstue for 1.595 kroner per person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer