Kamp om juleferien

35.000 nordmenn feirer pakkejul i utlendighet. Du har fortsatt sjanse til å bli en av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Charterbransjen jubler over godt reisesalg før jul, men om du ikke har bestemt deg for het jul før nå, er toget likevel ikke gått helt. Noen hundre seter er fortsatt ledige.

En ukes sydenjul - priser fra 4.000

Nyttårsferie - priser fra 3.700 kroner

Ekstrafly

Fristende juleferie?
Fristende juleferie? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Allerede i slutten av november meldte Star Tour at syv av ti reiser for vinteren var solgt, og at flere av avgangene sydover i jule- og nyttårsferien var utsolgt. Operatøren valgte å sette opp ekstrafly til Egypt for å møte den økte etterspørselen.

- Ekstraflyet går 23.12, og vi har noen plasser igjen. Vi har totalt cirka 200 seter ledig om du skal reise i dagene før julaften, og drøye 150 seter for utreise i romjulen. Vil du være en uke over nyttår, er det utsolgt, forteller informasjonssjef Lena Petersson hos Star Tour, og anbefaler restplasser og ventelister om du vil jakte på juleferien hos dem.

Selskapet har rundt regnet 12.000 gjester i utlandet under jule- og nyttårsfeiringen.

Strøplasser

Christian Grønli, administrende direktør i Ving kan ikke huske sist de var så utsolgt til jule- og nyttårsfeiringen.

- Det er kun strøplasser igjen, og de går så fort at vi ikke opererer med ventelister. Her gjelder det å følge med på restplasser om man vil prøve seg.

Hos Ving er det først og fremst Gran Canaria og Tenerife som er aktuelle reisemål om du vil feire jul i Syden. Størst sjanse til å finne noe har du om du velger å være borte i to uker.

Thailand gikk først

- Thailand ble først utsolgt, og så fulgte Egypt. Vil du reise nå, er det Kanariøyene og tildels Madeira som gjelder, forteller Anne-Lise Sørli, admistrerende direktør i Saga Solreiser.

Selskapet har omkring 6.000 gjesteplasser i jule- og nyttårshelgen, men kun få plasser er ledige nå. Er dere flere sammen er sjansen størst på fly fra Bergen og Oslo til Tenerife 21. desember, Oslo til Madeira 22. desember og Bergen og Trondheim til Gran Canaria 24. desember. Men forholdene endrer seg fort, og det gjelder å følge med.

- Vi har ikke ventelister, kunder må følge med på restplassoversikten, og bestille når de ser noe som kan passe, sier Sørli.

Restplassene finner du her.

Alternativer

Charterfly er imidlertid ikke eneste mulighet for den som lengter etter varmen i juleferien. Selv om du må regne med å grave litt dypere i lommene om du bestiller så sent som nå, er det muligheter hos reisebyråer og selskaper som syr sammen pakker etter dine spesifikasjoner.

- Sol og bad i julen er ikke veldig lett til en billig penge, sier Kristin Sætervik hos Reisefeber og gir oss noen eksempler på hva som er tilgjengelig akkurat nå av spennende alternativer:

Du kan reise Oslo - Malta den 20. til 27. desember. Pris inkludert fly, hotell og transport til hotell er 5.519 kroner per person. Karibia kan du også besøke. Oslo - Aruba på samme datoer vil koste deg 14.076 kroner per person, inkludert fly og hotell.

Byferie er også et alternativ for mange. Oslo - Los Angeles på samme datoer koster deg 9.920, mens Oslo - San Francisco koster 11.145 per person. Begge inkluderer fly og hotell.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer