Kan åpne til flere svenske regioner

Se hvilke svenske regioner det er sannsynlig at det åpnes for når reiserådene oppdateres fredag.

HARRYHANDEL FRA LØRDAG? Det kan se ut til at nordmenn igjen kan harryhandle på deler av den svenske grensa på lørdag. Foto: Berit B. Njarga
HARRYHANDEL FRA LØRDAG? Det kan se ut til at nordmenn igjen kan harryhandle på deler av den svenske grensa på lørdag. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sverige har som kjent ført en annen linje enn svært mange andre land i sitt møte med coronasmitten. Dermed er de fortsatt et av landene i Europa med høyest smitte på landsbasis, med 47,1 smittede per 100.000 innbyggere, ifølge de siste tilgjengelige tallene fra European Center for Disease Prevention and Control (EDEC).

Samtidig er det regioner hvor smitten er lav, og siden 10. juni har nordmenn kunnet reise til følgende tre svenske len uten å måtte være i ti-dagerskarantene ved hjemkomst: Blekinge, Skåne og Kronoberg.

Fredag blir det lagt fram nye, oppdaterte reiseråd - hvor det er sannsynlig at det åpnes for å reise til nye områder i Sverige, på grunn av lave smittetall den siste tiden.

- Mange len tilfredsstiller kravet

- Den nyeste vurderingen gjøres i torsdag, og resultatene vil presenteres på regjeringens pressekonferanse i fredag. Neste vurdering etter det er planlagt 6. aug. Flere svenske len har en nedadgående trend, og de fleste tilfredsstiller allerede kravet om mindre enn 5 prosent positive prøver, forteller rådgiver Robert Whittaker i Folkehelseinstituttet til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer