Matservering på fly

Kan åpne til sommeren

Avhengig av hvor fort gjenåpningen av samfunnet finner sted, kan det bli servering om bord hos de norske flyselskapene i sommer.

SAVNER DU FLYMAT? Dersom Norges gjenåpning går etter planen kan flymaten gjøre comeback hos de norske flyselskapene. Foto: Hanna Sikkeland
SAVNER DU FLYMAT? Dersom Norges gjenåpning går etter planen kan flymaten gjøre comeback hos de norske flyselskapene. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om sommerferien 2021 blir tilbrakt på hytta, på et nytt sted i Norge eller i Europa takket være innføringen av coronapass gjenstår fortsatt å se for mange.

Dersom dine ferieplaner inkluderer en flyreise, kan det hende at det igjen blir mulig for flyselskapene å tilby servering om bord på flyene i sommer.

Per i dag åpner ikke veilederen for smittevern i luftfarten for dette, men FHI sier til Dinside at gjenåpningen av samfunnet generelt også vil åpne for matservering på lyene.

Naturlig at reglene revideres

Fagdirektør for smittevern i FHI, Frode Forland, sier til Dinside at han regner med at gjenåpningen av Norge i trinn også vil påvirke punktet om matservering på fly.

- Veileder for smittevern i luftfarten er en norsk bransjestandard, som gjelder for flygninger i Norge. Det er naturlig at den revideres i takt med smittesituasjonen i landet og graden av vaksinasjonsdekning, sier Forland, som i første omgang har mest tro på matservering på innenriksfly.

- Flyreiser påvirkes også av smittesituasjonen i mange andre land. For innenlands flyruter kan nok servering gjenopptas på et tidspunkt når de fleste er vaksinert, smittetallene er lave og samfunnet ellers har gjenåpnet for servering og lettet på avstandskravene mellom mennesker, sier Forland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.