FHI anbefaler influensavaksine:

Kan bli dødelig å droppe

Denne vaksinen bør du vurdere å ta før sommerferien, dersom du er disse risikogruppene.

TRENGER LEGEHJELP: Mange nordmenn blir syke og trenger legehjelp i ferien. Men med gode forberedelser kan mye unngås. Foto: Odd Roar Lange
TRENGER LEGEHJELP: Mange nordmenn blir syke og trenger legehjelp i ferien. Men med gode forberedelser kan mye unngås. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn forbereder seg til endelig å kunne legge årets sommerferie til utlandet og varmere strøk. Men samtidig må mange av dem forberede seg på at de kan komme til å bli syke.

Nær 1,6 million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner ved influensa. Disse anbefales å ta influensavaksine før de reiser på ferie.

Influensa hele året

Utbruddene med sesonginfluensa foregår i vintersesongen både på den nordlige og den sørlige halvkule.

Derfor vil den sørlige halvkule vanligvis ha sitt utbrudd med sesonginfluensa når vi her i Norge har sommerferie.

– I beltet rundt ekvator, hvor det ikke er vinter på samme måte som i nord og i sør, er influensasirkulasjonen i mindre grad sesongstyrt og foregår i større grad hele året, sier Trine Hessevik Paulsen, lege for seksjon for luft-, blod- og seksuell smitte, i Folkehelseinstituttet til DinSide.

– Ta vaksinen

Det siste året har det vært satt 11,3 millioner coronavaksiner her i landet, og nærmere 75 prosent av befolkningen kan regnes som fullvaksinert, mens 80 prosent har minst én dose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer