Meteorologen om påskeværet 2022:

– Kan bli drømmepåske

Vinteren er på retur og det kan bli mer snø i Norge. Men sol og plussgrader er ikke utelukket.

PÅSKEDRØMMEN: Snø og kulde før påske kan gi en fabelaktig påskeferie i fjellet. Foto: Odd Roar Lange
PÅSKEDRØMMEN: Snø og kulde før påske kan gi en fabelaktig påskeferie i fjellet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren som kom på snarvisitt har tatt pause igjen. Noe som gjør at mange er blitt spente på hvordan påskeværet faktisk kommer til å bli.

Blir det måking av nysnø og utsatte planer for hagearbeid? Eller kan det bli drømmepåske med muligheter for flotte skiturer, afterski i solveggen, båtpuss og full start på våronna i blomsterbedene og på verandaen?

Kald start

– Det knytter seg alltid stor usikkerhet til værvarsel som strekker seg halvannen uke frem til tid, sier meteorolog Ingvild Villa ved Meteorologisk Institutt til DinSide.

– Jo lenger frem i tid, jo større usikkerhet er det knyttet til værprognosene. Men det vi ser akkurat nå er at den kalde lufta fra nord vil sette sitt preg på værsituasjonen over hele landet helt frem til påske.

Det ligger dermed an til å bli snø og snøbyger både i Finnmark, Troms, Nordland og deler av Trøndelag, samt i Møre og Romsdal.

Også i Sør-Norge vil kaldt vær fra nord prege værsituasjonen. Det betyr at det stort sett blir oppholdsvær, med minusgrader om nettene flere steder, men muligheter for temperaturer opp mot 9-10 grader på dagtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer