Alicante innfører strenge sanksjoner:

Kan bli dyrt

Nye ordensregler i Alicante slår blant annet ned på naken hud i bybildet.

PÅ MED KLÆRNE: Fremover vil det straffe seg å kaste skjorta i den populære feriebyen. Foto: Josette Taylor / NTB
PÅ MED KLÆRNE: Fremover vil det straffe seg å kaste skjorta i den populære feriebyen. Foto: Josette Taylor / NTB Vis mer
Publisert

Med sin solrike plassering ved Middelhavet har Alicante i en årrekke vært en populær feriefavoritt for mange nordmenn. Havnebyen er samtidig en av de raskest voksende byene i Spania, med blant annet 50 000 nordmenn som bor der hele eller deler av året.

Nå kommer bystyret i Alicante med nye ordensregler som blant annet omfatter forbud mot å gå, sykle eller skate i bybildet med bar overkropp eller bikinitopp.

Saken er blant annet omtalt hos Spaniaidag.

Skader bybildet

Ifølge Informazion.es kan du fremdeles trygt kaste T-skjorta på stranda, i vannet eller ved og i svømmebassenget. Hvis du derimot går med bar overkropp eller bikinitopp i bygatene, risikerer du bøter på opptil 750 euro - som med dagens kurs tilsvarer omkring 7 500 norske kroner.

Det nye forbudet kommer som et svar på et krav fra den lokale handelsstanden i sentrum av byen. I 2019 krevde de et forbud mot å gå uten skjorte eller med bare bikinitopp på gata.

Butikkeierne mente halvnakne menn og kvinner skadet Alicantes turistbilde. Det ble etterlyst økonomiske sanksjoner for de som beveget seg lettkledd i det offentlige rom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer