Fly og coronavirus

Kan bli enda billigere å fly

- Flyselskapene må jo fylle flyene sine.

KAN BLI BILLIGERE FLYBILLETTER: Viruset har allerede ført til lavere etterspørsel fra Kina, som kan bli ytterligere forsterket av reisefrykt og lavere etterspørsel også fra andre markeder. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
KAN BLI BILLIGERE FLYBILLETTER: Viruset har allerede ført til lavere etterspørsel fra Kina, som kan bli ytterligere forsterket av reisefrykt og lavere etterspørsel også fra andre markeder. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 1600 mennesker har så langt mistet livet av covid-19-viruset (coronaviruset) i Kina og to personer er bekreftet smittet i Europa.

Reiselege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken har gått ut med oppfordringen om å vente med å bestille sommerferien. Ikke nødvendigvis på grunn av smittefaren, men på grunn av muligheten for å havne i karantene, og hvordan utviklingen av situasjonen vil påvirke reiselivet økonomisk, med fare for konkurser, dersom viruset fortsetter å spre seg.

Uansett hvilken grunn du har for å avvente bestillingen av årets sommerferie, kan du risikere at prisene på flybilletter vil endre seg framover på grunn av coronaviruset.

Aldri vært billigere, og billigere skal det bli

Flybilletter til interkontinentale reisemål har aldri vært billigere enn de var i 2019, ifølge en prisoversikt fra Norsk flyprisindeks (en tjeneste fra prissammenligningssiden Travelmarket.no).

Også den siste månedsoversikten, for januar 2020, viser at prisene har gått enda mer ned: Det settes nye lavprisrekorder for interkontinentale reisemål og Norsk flyprisindeks spår at prisene skal enda mer ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer