SAS-konflikten:

Kan bli ny SAS-streik

Dette er skjebnedagen for flypassasjerene.

STENGER IGJEN?: Dersom SAS-pilotene vender tommelen ned for den inngåtte avtalen så kan det igjen bli storstreik i SAS. Foto: Odd Roar Lange
STENGER IGJEN?: Dersom SAS-pilotene vender tommelen ned for den inngåtte avtalen så kan det igjen bli storstreik i SAS. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

SAS-pilotene streiket i 15 dager, og tusenvis av reisende pustet lettet ut da streiken var over den 18. juli. Men, de kan ha jublet for tidlig.

For det kan gå mot ny streik i flyselskapet allerede i neste uke. Alt avhenger av om medlemmene i fire pilotforeninger i SAS godkjenner forhandlingsresultatet eller ikke.

Bedre avtale?

– Vi har presentert den nye avtalen og omstendighetene rundt avtalens inngåelse så godt vi kan for våre medlemmer. Så må medlemmene selv avgjøre om de tror det er mulig å oppnå et bedre resultat ved å stemme avtalen ned og gå ut i konflikt igjen, sier sa leder for pilotforeningen i SAS, Roger Klokset da avtalen med SAS-ledelsen var klar, og streiken var over den 18. juli.

I dag vil ingen i pilotforeningene spekulere i hva de tror blir utfallet av avstemningen. For selv om SAS og pilotenes forhandlingsledere ble enige om en avtale i Stockholm, er det fortsatt opp til de 900 medlemmene i de ulike fagforeningene å godkjenne innholdet.

Dette gjøres via digitale uravstemninger og stemmene må være registrert innen fredag 5. august klokka 23.59.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.