SAS-konflikten:

Kan bli ny SAS-streik

Dette er skjebnedagen for flypassasjerene.

STENGER IGJEN?: Dersom SAS-pilotene vender tommelen ned for den inngåtte avtalen så kan det igjen bli storstreik i SAS. Foto: Odd Roar Lange
STENGER IGJEN?: Dersom SAS-pilotene vender tommelen ned for den inngåtte avtalen så kan det igjen bli storstreik i SAS. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

SAS-pilotene streiket i 15 dager, og tusenvis av reisende pustet lettet ut da streiken var over den 18. juli. Men, de kan ha jublet for tidlig.

For det kan gå mot ny streik i flyselskapet allerede i neste uke. Alt avhenger av om medlemmene i fire pilotforeninger i SAS godkjenner forhandlingsresultatet eller ikke.

Bedre avtale?

– Vi har presentert den nye avtalen og omstendighetene rundt avtalens inngåelse så godt vi kan for våre medlemmer. Så må medlemmene selv avgjøre om de tror det er mulig å oppnå et bedre resultat ved å stemme avtalen ned og gå ut i konflikt igjen, sier sa leder for pilotforeningen i SAS, Roger Klokset da avtalen med SAS-ledelsen var klar, og streiken var over den 18. juli.

I dag vil ingen i pilotforeningene spekulere i hva de tror blir utfallet av avstemningen. For selv om SAS og pilotenes forhandlingsledere ble enige om en avtale i Stockholm, er det fortsatt opp til de 900 medlemmene i de ulike fagforeningene å godkjenne innholdet.

Dette gjøres via digitale uravstemninger og stemmene må være registrert innen fredag 5. august klokka 23.59.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer