Tusenvis av jegere har gjort unna årets høstjakt. De fleste har papirer og tillatelser i orden.
Men myndighetene tror at det er store mengder ulovlige og uregistrerte våpen i norske hjem.
Det kan bli veldig kostbart dersom du ikke rydder opp ganske raskt.
Samfunnsproblemet
Ulovlige våpen er et alvorlig samfunnsproblem og en risiko for samfunnet. Regjeringen innfører derfor våpenamnesti fra 1. januar 2023 til 1. juni 2023.
– Våpenamnestiet er en svært god anledning for den enkelte til å levere inn våpen og på den måten bidra til å forebygge kriminalitet og ulykker med skytevåpen. Våpen kan havne i feil hender, for eksempel i kriminelle miljøer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.
I alt er 528 000 norske menn og kvinner oppført i Jegerregisteret ved utgangen av jaktåret 2021/2022. Av dem er 82 000 kvinner. I løpet av 15 år er antallet kvinner registrert i Jegerregisteret doblet.
Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB), var det 136 900 aktive jegere for jaktåret 2021-2022.
Gamle våpen
Erfaring viser at det som regel er våpen fra andre verdenskrig, arvevåpen eller våpen fra dødsbo som blir levert inn. Dette kan være tidligere uregistrerte våpen eller registrerte våpen fra dødsbo.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger