Oslo lufthavn

- Kan bli skjelt ut

Henriette Espmarker i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn ønsker at det tas grep.

PROBLEMATISK: Henriette Espmarker mener det oppstår unødvendige situasjoner på sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn. Foto: Odd Roar Lange
PROBLEMATISK: Henriette Espmarker mener det oppstår unødvendige situasjoner på sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Henriette Espmarker jobber i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn. Til DinSide forteller hun om irriterte og sinte passasjerer, som må gjennom sikkerhetskontrollen.

- De som kommer fra Schengen-land og skal fly videre, skal egentlig slippe å gå gjennom sikkerhetskontrollen. De blir likevel tvunget til det på grunn av hvor flyene lander, forteller Espmarker til DinSide.

Hun forteller videre om travle dager på Oslo lufthavn, men at det kan bli for mye når de også må håndtere fly Schengen-land.

- Det skaper problemer for oss og er unødvendig for passasjerene, som egentlig ikke skal gjennom sikkerhetskontrollen. Noen ganger kan vi bli skjelt ut. Mange av passasjerene har brukt penger i taxfreen i andre land, som de ikke får med seg videre om det ikke er forseglet, forteller Espmarker.

- Mange spør om det er en ny ordning eller om de har gått feil. Da må vi forklare at vi ikke bestemmer hvor flyene deres skal lande.

Romerikes Blad omtalte saken først.

- I henhold til regelverket

Espmarker forteller videre at noen passasjerer reagerer fint, mens at andre ikke forstår det. Hun har derfor sendt en e-post til Avinor for å forklare problemet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer