Flybilletter:

Kan bli slettet

Og du må betale dyrt for å rette feilen.

SJEKK FØR DU BETALER: Sjekk nøye at alle navn og bokstaver er riktig i flybilletten før du bekrefter bestillingen. Foto: Odd Roar Lange
SJEKK FØR DU BETALER: Sjekk nøye at alle navn og bokstaver er riktig i flybilletten før du bekrefter bestillingen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lille feilen kan skape store problemer på reisen. Og det kan koste deg tusenvis av kroner å rette opp skaden når den først har skjedd.

Det handler om bestilling av flybilletter og viktigheten av å skrive navnet ditt på rett måte.

I jakten på billige billetter og den beste reisemåten er det mange detaljer å passe på. Og én av disse er altså å skrive navnet ditt 100 prosent korrekt.

Det er spesielt viktig når det gjelder utenlandsreiser der billetten din skal sammenholdes med pass eller nasjonalt ID-kort.

Hva du må betale for å endre navnet etter bestilling avhenger av hvilket selskap du skal fly med og hvilke billettkategori du har.

Norwegian gjør dette

– De som har handlet LowFare- eller LowFare+-billetter betaler et endringsgebyr for en navneendring, sier kommunikasjonsmedarbeider Eline Hyggen Skari i Norwegian til DinSide.

Gebyret er i dag på 650 kroner per person hver vei.

– Dersom kundene også vil endre avreisetid eller destinasjoner, så betaler de endringsgebyret og det som eventuelt er prisdifferansen for den nye reisen. Kunder som har Flexbilletter betaler ikke for å gjøre endringer på sin flybillett og den er også refunderbar, sier Skari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer