Ukraina-krigen og flyreiser:

Kan bli stoppet

Dette skjer med flytrafikken akkurat nå.

KAN BLI STOPPET: SAS planlagte flyruter kan bli ytterlig rammet av krigen. Foto: Odd Roar Lange
KAN BLI STOPPET: SAS planlagte flyruter kan bli ytterlig rammet av krigen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene følger den dramatiske situasjonen i Ukraina nøye, og vurderer nå om planlagte flyruter må stoppes.

SAS vurderer sommerstopp

– For det kommende sommerprogrammet har SAS fortsatt St. Petersburg som en av våre destinasjoner, men foreløpig avventer vi den sikkerhetspolitiske situasjonen for å se hva som skjer med de flyvningene. En avgjørelse vil komme etter en totalvurdering fra et sikkerhetsperspektiv, både operativt og politisk, sier pressesjef John Eckhoff til DinSide

– I tillegg til egne vurderinger følger vi med på uttalelser fra lokale luftfartsmyndigheter og EASAs anbefalinger rundt flysikkerhet i området, fortsetter han.

SAS besluttet torsdag å kansellere flyet mellom Oslo og Kyiv inntil videre. Denne ukentlige ruten er foreløpig SAS sin eneste flyvning til Ukraina. Risikovurderingen inkluderer også å unngå Ukrainas luftrom. SAS gjør løpende vurderinger av situasjonen.

Forbud

Alle flyruter til og fra Ukraina er stanset. Men Norge har foreløpig ingen planer om å følge britene med tanke på å forby Aeroflot å fly til og fra Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer