Ukraina-krigen og flyreiser:

Kan bli stoppet

Dette skjer med flytrafikken akkurat nå.

KAN BLI STOPPET: SAS planlagte flyruter kan bli ytterlig rammet av krigen. Foto: Odd Roar Lange
KAN BLI STOPPET: SAS planlagte flyruter kan bli ytterlig rammet av krigen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene følger den dramatiske situasjonen i Ukraina nøye, og vurderer nå om planlagte flyruter må stoppes.

SAS vurderer sommerstopp

– For det kommende sommerprogrammet har SAS fortsatt St. Petersburg som en av våre destinasjoner, men foreløpig avventer vi den sikkerhetspolitiske situasjonen for å se hva som skjer med de flyvningene. En avgjørelse vil komme etter en totalvurdering fra et sikkerhetsperspektiv, både operativt og politisk, sier pressesjef John Eckhoff til DinSide

– I tillegg til egne vurderinger følger vi med på uttalelser fra lokale luftfartsmyndigheter og EASAs anbefalinger rundt flysikkerhet i området, fortsetter han.

SAS besluttet torsdag å kansellere flyet mellom Oslo og Kyiv inntil videre. Denne ukentlige ruten er foreløpig SAS sin eneste flyvning til Ukraina. Risikovurderingen inkluderer også å unngå Ukrainas luftrom. SAS gjør løpende vurderinger av situasjonen.

Forbud

Alle flyruter til og fra Ukraina er stanset. Men Norge har foreløpig ingen planer om å følge britene med tanke på å forby Aeroflot å fly til og fra Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.