Flyreiser

Kan bli større

Flere presser på for større flyseter.

OPP: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen blant flyselskapene har blitt stadig større oppgjennom årene, noe som har ført til mindre seter for å få inn flere passasjerer. Nå jobber amerikanske luftfartsmyndighetene FAA (Federal Aviation Administration) med å se på fastsettelse av minimumskrav på størrelsen på flyseter. Det skriver Washington Post.

Større

FAA poengterer at de på deres side ser på dette som et rent sikkerhetstiltak ved nødsituasjoner.

Samtidig peker forbrukerorganisasjoner på at det er en generell helserisiko når folk blir sittende for trangt over lengre tid.

Saken ble først omtalt av flysmart24 i Norge, som påpeker at om det kommer nye regler der kan disse fort også komme til å gjelde for europeiske flyselskap.

Organisasjonen FlyersRights har jobbet med denne saken i flere år.

- Setene har krympet mens folk har blitt større. Vårt estimat er at bare 20 prosent av befolkningen kan få grei plass i disse setene nå. Det er utenfor et spørsmål om komfort, eller til og med nødevakuering, det er alvorlige helse og sikkerhetsproblemer når du blir satt i trange forhold i timevis, sier foreningens leder Paul Hudson til USA Today.

I arbeidet med den nye standardiseringen har FAA bedt folk om å si hva de mener. Høringsfristen er 1. november, og i skrivende stund har det kommet inn over 12 000 innspill til saken.

Unngå disse

Tidligere har vi også skrevet om hvilke seter du bør unngå, og sitter du trangt kan du unngå «økonomiklassesyndromet» med dette trikset.

Om du kjeder deg på flyet kan du enkelt bruke boardingkortet ditt slik at telefonen din blir en «vegghengt» tv.

Om du ønsker deg lengre fram i flyet, kan du prøve disse triksene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer