Flyreiser:

Kan bli streik

Brudd i danske forhandlingene. Dette bør du gjøre.

IKKE ENIGE: Forhandlingene som også omfatter de kabinansatte i Danmark er ikke kommet til enighet med SAS. Foto: Odd Roar Lange
IKKE ENIGE: Forhandlingene som også omfatter de kabinansatte i Danmark er ikke kommet til enighet med SAS. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De sentrale lønnsforhandlingen for tusenvis av ansatte i Danmark er fortsatt uavklart. Lønnsforhandlingene gjelder også for de danske kabinansatte i SAS.

Dersom partene ikke kommer til enighet kan det bli generalstreik i Danmark. I så tilfelle kan flyselskapet SAS bli rammet av en ny streik.

Den danske Forligsinstitutionen, som tilsvarer den norske riksmekleren, har valgt å avslutte lønnsforhandlingene. Årsaken er at SAS og kabinansatte i sto for langt fra hverandre.

Det er den danske reisenettsiden Check-in.dk (krever innlogging) som først omtalte bruddet.

Dersom du skal reise i sommer er det smart å være forberedt.

Kostbar streik

- Vi avventer nå utfallet av meklingsprosessen, sier fagforeningen CAU (Cabin Attendants Union) til det danske reisenettstedet.

Forhandlingene har allerede pågått i flere måneder. Bakgrunnen er at tariffavtalen som også gjelder for de ansatte i kabinen og SAS skal fornyes i vår.

Norske kabinansatte kom i mål med sin tarifforhandling, på overtid, sist høst. I ettertid har flere tatt til orde for at det ble en dårlig avtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer