Reisepenger

Kan bli svindyrt

Derfor kan det være smart å vente til neste år for mange.

DEILIG, MEN DYRT: Mange må låne penger til å reise på ferie. Kanskje er det bedre å vente til neste år? Foto: Odd Roar Lange
DEILIG, MEN DYRT: Mange må låne penger til å reise på ferie. Kanskje er det bedre å vente til neste år? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Når du reiser på ferie er det smart å betale reisen og løpende utgifter med kredittkort. Dermed er du ekstra sikret mot svindel og trøbbel på reisen.

Men like smart som å bruke kredittkort er det å betale hele kredittkortregningen innen forfallsdatoen.

Etter den søte kløe

Hvert år opplever nordmenn at ferieturen ender opp med doblet sluttregning fordi de ikke får betalt kredittkortregningen i tide.

Nå er det ikke slik at den dobler seg over natta. Men av ulike årsaker lar noen vente med å betale kredittkortregningen til etter at inkassoselskapet, forliksrådet og namsmannen har vært inne i bildet. Og da snakker vi om at pengegaloppen går for fullt - i din disfavør.

Dropp ferien

- I stedet for å innrømme at økonomien ikke strekker til, velger mange å kjøpe ferien på kreditt. Vi har flere krav der folk betaler for fjorårets ferie. Dermed blir mange sittende med en vond klump i magen. De vet godt at pengene må tilbakebetales på høsten, mest sannsynlig med en veldig høy rente, sier Geir Grindland, som er daglig leder hos selskapet Inkassopartner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.