Kan du avbestille ferien pga. svineinfluensaen?

Influensaepidemien ser ut til å spre seg. Får du igjen pengene dine dersom du dropper ferieturen?

Bekymret for ferieturen på grunn av svineinfluensaen?  Foto: COLORBOX
Bekymret for ferieturen på grunn av svineinfluensaen? Foto: COLORBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store saken i nyhetsbildet for tiden er svineinfluensaen. Per tirsdag 28/4 er det bekreftet et eller flere tilfeller i Spania, New Zealand, Israel, Storbritannia, USA og Canada. Flere nordmenn testes for svineinfluensa.

Hva nå med ferieturen du skal på denne våren eller sommeren? Bør du dra i det hele tatt?

Følger helsemyndighetenes råd

Foreløpig har ikke helsemyndighetene kommet med noen advarsler mot å reise avgårde, og dermed skulle det ikke være noen grunn til å droppe turen. Ønsker du likevel å bli hjemme, kan du ikke regne med å få igjen noe på reiseforsikringen din. Det vil du bare få når helsemyndighetene går ut og fraråder nordmenn å besøke bestemte reisemål.

- Vi har mottatt et tyvetalls henvendelser fra kunder som ønsker råd og informasjon i forhold til det å reise nå, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

- Foreløpig har det ikke kommet noen advarsler fra helsemyndighetene mot å reise, og så lenge det er uavklart, vil ikke reiseforsikringen dekke en avbestilling.

- Hvis helsemyndighetene advarer folk mot å reise til for eksempel USA, da?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer