Kan du krigsgeografi?

Krigen herjer i Irak - hva kan du om geografien i området?

Turist på kameltur i Israel for ett par år siden. Tidene har forandret seg ... Foto: Ken Hansen Foto: Ken Hansen
Turist på kameltur i Israel for ett par år siden. Tidene har forandret seg ... Foto: Ken Hansen Foto: Ken Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse gjort før jul, ble det avslørt at bare en av syv amerikanere mellom 18 og 24 år kunne finne Irak på kartet. Det er den aldersgruppen som nå står i fronten i krigen mot Irak. Som en kuriositet - 11 prosent av de spurte greide heller ikke å finne sitt eget land på kartet.

Er du bedre i Midtøstengeografi? Vi har snekret sammen en spørreundersøkelse der du kan finne ut hva du kan om geografien i de berørte områdene.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.Flere resultater

Her er flere av resultatene fra testen som ble utført av National Geographic Society på ungdommer mellom 18 og 24.

Skroll ned for resten.


 • 17 prosent av de unge amerikanerne kunne finne Afghanistan på kartet.

 • Unge amerikanere fant i snitt syv av 16 etterspurte land på kartet, undersøkte svensker i samme aldersgruppe fant 13 av 16 land.

 • 29 prosent av de unge amerikanerne fant ikke verdens største hav, Stillehavet, på kartet.

 • 81 prosent av de spurte amerikanerne visste at størstedelen av verdens oljeeksport kommer fra Midtøsten, men kun 24 prosent kunne finne Saudi-Arabia på kartet.
 • Kilde: CNN, november 2002, og National Geographic Society

  Ekstern lenke:

 • Her finner du testen fra National Geographic
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer