Bytte sete ombord på fly

Kan du nekte å sitte ved siden av person på fly?

Ei britisk kvinne har flere ganger opplevd å bli flyttet om bord på flyet fordi en annen passasjer har nektet å sitte ved siden av henne. SAS og Norwegian svarer på om dette kan skje på norske fly også.

BOARDING COMPLETED: Når du er på flytur må du sitte i setet ditt store deler av overfarten - ved siden av de andre på seterekka di. Hvor mye skal til for å få bytte sete hvis «naboene» ikke er til å holde ut? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BOARDING COMPLETED: Når du er på flytur må du sitte i setet ditt store deler av overfarten - ved siden av de andre på seterekka di. Hvor mye skal til for å få bytte sete hvis «naboene» ikke er til å holde ut? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av oss har et favoritt-flysete som vi gjerne velger hver gang vi skal ut og fly, men hvem som velger setene ved siden av vet du ikke før du går om bord på flyet.

Har du noen gang sittet ved siden av en annen person som har hatt en irriterende eller ubehagelig framferd?

Eksempler kan være en person med dårlig ånde eller svettelukt, unødvendig bred benstilling, som flørter uønsket eller annet.

Sannsynligvis må du holde ut diverse kroppslukter, men hva om personen i nabosetet ikke tar et nei for et nei? I hvilken grad kan du bytte sete, såframt det er ledige plasser på flyet, for én av grunnene over eller noe liknende?

Kvinne flyttet to ganger - religion var grunnen

Det britiske lavprisselskapet EasyJet er nå saksøkt av Melanie Wolfson (38) som har måttet bytte til et annet sete enn hun har betalt for to ganger, fordi personen i setet ved siden av ikke ville sitte sammen med henne, skriver Flysmart24.no.

Begge gangene Wolfson har blitt flyttet, har personen i nabosetet som ikke har villet sitte med henne, vært en ortodoks jødisk mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer