Kan du skireglene?

Tenk ikke bare på deg selv

Det er ikke bare deg selv å ta hensyn til i en skibakke. Foto: Colourbox.com
Det er ikke bare deg selv å ta hensyn til i en skibakke. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være lurt å ta en titt på skireglene før du prøver deg ut i bakken. Eventuelle ulykker kan ikke bare hende deg selv, men også andre du er nær i bakken.

Peer Bakke er daglig leder på Kongsberg Skisenter og han opplever ikke noe høyt tall i antall ulykker.

- Vi har ikke mange ulykker i forhold til antall skidager her på Kongsberg, men noen ulykker vil det alltid være. Vi har slått opp skivettregler både på hjemmesidene våre og på skisenteret, så vi regner med at de fleste kan reglene.

- Folk kjører som oftest pent i de vanlige skibakkene. Vi opplever at folk bryter skireglene mest i skiparkene. Her skal folk vise seg litt ekstra frem og de er noe friere enn i de vanlige bakkene.

Bli bedre i bakken

- Vi oppfordrer alpinistene til å ta ansvar for seg selv og andre i bakken for å unngå skader, sier avdelingsleder Gunnar Wold i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i en pressemelding.

Sikkerheten ved selve nedfarten i alpinanlegg er anleggseiers ansvar, og det er DSB som sjekker at alt er på stell. Men selv om bakkene er sikret på tilfredsstillende måte, er dette ingen garanti mot ulykker. Det er viktig å følge instruksjonene i anlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.