Kan du stole på hotellanmeldelsene?

Reisenettsted advarer mot falske anmeldelser.

Reisegigant advarer mot falske nettanmeldelser. Foto: Colourbox.com
Reisegigant advarer mot falske nettanmeldelser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Millioner av mennesker verden over benytter giganttjenesten Tripadvisor som en viktig kilde når hotellvalget skal tas. Her legger tusener av vanlige reisende igjen sine vurderinger av hotellet, og samlet bør disse vurderingene gi et godt grunnlag for en objektiv rangering av hotellenes kvaliteter. Men slik er det dessverre ikke alltid. DinSide skrev om falske hotellanmeldelser på Tripadvisor allerede i 2007.

Spik, spenna hotellbeskrivelser

Advarer om tukling

Nå går selskapet selv ut med advarsler i tilfeller der de har grunn til å tro at hotellene eller ansatte der har tuklet med systemet. Dette er egentlig ganske enkelt å gjøre, siden hvem som helst kan legge inn en hotellanmeldelse her. I tilfeller der Tripadvisor mener at det foregår utilbørlig manipulering av resultatene, legger de ut følgende advarselsplakat på informasjonssiden om det aktuelle hotellet:

Message from Tripadvisor: TripAdvisor has reasonable cause to believe that either this property or individuals associated with the property may have attempted to manipulate our popularity index by interfering with the unbiased nature of our reviews. Please take this into consideration when researching your travel plans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer