Fisk i innsjekket bagasje:

Kan du ta med deg fisk i bagasjen når du flyr?

Dette sier flyselskapene.

FISK I KOFFERTEN? Ikke alle flyselskapene tillater denne typen bagasje. Hos Widerøe krever de egne fiskekasser om du skal sende fisk med flyet. Foto: Berit B. Njarga
FISK I KOFFERTEN? Ikke alle flyselskapene tillater denne typen bagasje. Hos Widerøe krever de egne fiskekasser om du skal sende fisk med flyet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Reiser du til kysten av Norge eller på fisketur til en av landets lakseelver, og gjerne vil ha med deg fangsten hjem, kan det være fristende å pakke den med seg i bagasjen før man tar flyet hjem.

Men ikke alle flyselskapene syns det er greit at du har med deg fisk i bagasjen.

- Ikke tillatt

Norwegian har en lang liste over ting man ikke kan pakke i bagasjen som skal sjekkes inn. Innimellom dynamitt, fyrverkeri og fenghetter, finner vi også ferskvarer.

- Ferskvarer er ikke tillatt i innsjekket bagasje, bekrefter presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

Han sier videre at dersom bagasjen til en passasjer på en eller annen vis lekker så det oppstår skader på andre passasjerers bagasje, kan man bli erstatningspliktig.

Også SAS minner om at det ikke må oppstå lekkasjer fra bagasjen, men de aksepterer at man sjekker inn fisk eller andre ferskvarer.

- På innenriksreiser er det mulig å pakke med seg ferskvarer i den innsjekkede bagasjen, så lenge innholdet er godt emballert og ikke kan lekke i bagasjen, sier Freja Annamatz, pressesjef for SAS i Sverige.

Bruk egne fiskekasser

Flyr du med Widerøe, kan du ta med deg fisk - men ikke i kofferten.

- Dersom noen ønsker å sende fisk må de bruke egnet emballasje for transport og innpakning som er godkjent av flyselskapet, sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe.

Mat med til utlandet?

Husk at forskjellige land har forskjelige regler med tanke på hvilke matvarer det er tillatt å ha med seg inn i landet. Planlegger du for eksempel å ha med norsk laks eller brunost til et annet land, så sjekk først reglene for innførsel av matvarer på ditt reisemål.

Hun viser til egne isoporkasser som er godkjent av flyselskapet, og som er tilgjengelig for salg på en rekke lufthavner i Norge der det er vanlig å frakte med seg fisk.

Annen fersk mat, kan man pakke i den vanlige bagasjen, men også her må man passe på å unngå lekkasjer.

- Vi har ingen spesielle regler når det gjelder innsjekk av fersk mat som ikke er fisk. Vi oppfordrer imidlertid den reisende om å tenke seg godt om før man pakker mat i bagasjen. Dersom det blir lekkasje og dette forårsaker skader på andres bagasje eller fly, kan passasjeren bli erstatningspliktig, understreker Brandvoll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer