Innreiseforbud fra Storbritannia

Kan forsikrings­selskapet få deg hjem?

Flere hundre nordmenn som skulle tatt fly hjem, er strandet i Storbritannia.

STANS: Mandag formiddag følger Norge etter flere EU-land og innfører flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning, melder regjeringen mandag 21. desember.

Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget.

Grunnen for innreiseforbudet er en ny variant av coronaviruset.

SAS: Tre kansellerte fly

Flyselskapet SAS har foreløpig kansellert alle flyvninger fra Storbritannia til Norge. De flyr vi fortsatt til den britiske øya, men det er altså «cargo only» tilbake til Norge.

- Per nå er det snakk om tre kansellerte fly: To fra Aberdeen til Stavanger og ett fra London til Oslo. Totalt er om lag 250 passasjerer rammet, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til Dinside.

- Passasjerene varsles som vanlig ved kanselleringer og via SMS/app til de vi har kontaktinfo til. Dessverre er det ikke så mange alternativer for de som ønsker å reise fra Storbritannia til Norge med fly, sier Eckhoff videre.

I slike situasjoner blir reisen kun kansellert og billetten refundert. Den reisende må ta kontakt med flyselskapet eller reisebyrå for å finne en eventuell løsning, ifølge pressesjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer