SAS:

Kan forsvinne

Derfor vil de gjøre denne endringen.

SNART SLUTT. Snart kan billettklassene i SAS endre navn. Foto: Odd Roar Lange
SNART SLUTT. Snart kan billettklassene i SAS endre navn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet SAS gjør flere store endringer og har allerede bekreftet at de legger ned disse norske flyrutene.

Nå avsløres det også at de jobber med en større navneendring.

SAS tester for øyeblikket nye billettkategorier kalt Basic, Standard og Comfort i utvalgte markeder og kanaler. Navnene skal erstatte de nåværende produktnavnene SAS Go og SAS Plus og SAS Business i framtida. Det er det danske reisenettstedet Check In (krever innlogging) som forteller om navneskiftet.

LUFT GJENNOM PÅ DAGTID: På dagtid er været mildere og man kan fint lufte gjennom huset. Men om natten er det både kaldt og rått, med andre ord en perfekt grobunn for kondens og råte. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks Vis mer

Ulike klasser

SAS har hatt tre ulike reiseklasser kombinert med ulike billettkategorier i mer enn 10 år.

Man kan velge mellom SAS Go og SAS Plus i Europa og i tillegg, SAS Business på flyginger til Asia, Canada og USA.

Dette er forskjellen

Forskjellen mellom reiseklassene er servicen, komfortnivået, hvor du sitter i kabinen og mengden bagasje du kan ta med på reisen.

Reisende i SAS Business får gratis Wifi De som reiser i SAS Go, kan betale for full tilgang. I tillegg ligger de ulike fordeler i selskapets bonusprogram EuroBonus, som gjøre at Gull-, Diamant- og Pandion-kortinnehavere får en rekke favører.

Kategoriene på billettene du kjøper for reiser innenlands, i Scandinavia og Europa deles videre inn i «Light» (bare for Go-passasjerer), «Smart» og «Pro».

Slik blir endringen

Ifølge Check In ønsker SAS nå å endre Plus til Comfort, mens Go blir til Basic og Standard. Go Light skal endres til Basic mens Go Smart skifter navn til Standard. Dersom du vil betal ekstra for biodrivstoff legge navnet Bio til billettkategorien.

For de dyreste klassene innenlands og i Europa går Plus Smart bli til Comfort, mens Plus Pro skal endre navn til Comfort Flex. Og Plus Pro Bio bli erstattet med Comfort Bio.

Derfor gjør de det

- Vi tester ut dette tilbudet på et utvalg reisende. Dersom tilbakemeldingene er gode så vil de nye navnene bli implementert litt senere. Evalueringen blir tatt i høst, sier pressesjef Tonje Sund til SinSide.

- Bakgrunnen for en eventuell navneendring er at vi ønsker å finne ut om de reisende synes de nye navnene gir bedre informasjon om hva billett-typen innebærer. Det skal ikke gjøres endringer i selve innholdet i de ulike reiseklassene.

Har du et tips til meg om endringene hos SAS?

Har du et tips til meg om endringene hos SAS?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om endringene i SAS eller hos andre flyselskaper? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer