Utenlandsreiser og sykepenger:

Kan gjøre drømmeferien til økonomisk mareritt

Sykdom og karantene i utlandet kan gi langvarig sykepengekutt.

REISETRØBBEL: Dersom du ikke kommer deg hjem etter drømmeferien utenfor EØS-sonen kan det bli svært kostbart. Foto: Odd Roar Lange
REISETRØBBEL: Dersom du ikke kommer deg hjem etter drømmeferien utenfor EØS-sonen kan det bli svært kostbart. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rammes du av sykdom og karantene i utlandet kan det gi deg langvarig kutt i sykepenger. Og for uheldige nordmenn blir drømmeferien et mareritt.

For ansatte som blir satt i karantene eller syke med corona på reiser utenfor EØS-området, har ikke rett til sykepenger. Etter to uker mister de retten til sykepenger også etter at de kommer hjem.

- Dette er ikke noen ny lov, men en lov som mange ikke er kjent med at finnes. Før pandemien var det ikke mange som ble rammet av problemene knyttet til trøbbel med å komme seg hjem etter ferien, men dette har endret seg den siste tiden, sier juridisk HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm i Simployer til DinSide.

Mange av stedene nordmenn liker å reise på ferie ligger utenfor EØS-området, som Dubai, Thailand, USA, Tyrkia og England. Og skal du til disse landene så bør du være ekstra oppmerksom.

Ekstra risiko

For etter hvert som reiseaktiviteten gradvis tar seg opp igjen, er det viktig å merke seg at bare arbeidstakere som befinner seg innenfor EØS-området, har rett til sykepenger i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.