«The jello theory»

Kan hjelpe mot flyskrekk

Et uvanlig tips mot flyskrekk har gått viralt på sosiale medier.

TURBULENS: Et tips mot flyskrekk går viralt. Foto: Skjermdump TikTok
TURBULENS: Et tips mot flyskrekk går viralt. Foto: Skjermdump TikTok Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig å kjenne på ubehag når du er ute å fly. Særlig ikke når du kjenner turbulensen tett på kroppen.

Et viralt tips mot turbulens skal hjelpe folk å beholde roen mens de opplever turbulens.

Fenomenet går under navnet «The Jello Theory», som på norsk betyr «gelé-teorien». Og går ut på at man skal forestille seg at man er inni gelé når man kjenner turbulensen.

En video som ble delt på TikTok av brukeren Anna Paul har fått over 35 millioner visninger. Videoen påpeker at når du flyr i luften, er flyet som en liten ball inni gelé. Presset fra geleen holder ballen fanget, med andre ord kommer ikke flyet til å styrte selv om man føler turbulens.

Gir mening

- Forklaringen på turbulens som blir vist ved å benytte et glass med gelé, synes jeg er både en enkel og visuell metode som gir mening, sier Ellen Halvorsen.

Ellen Halvorsen er leder for kabinbesetningen, såkalt air purser, og jobber som instruktør, innenfor sikkerhet, service, kompetanse og lederutvikling i SAS. I tillegg arrangerer hun kurs for å hjelpe folk med å bli kvitt flyskrekken, og har skrevet boka «Kapret av flyskrekk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer