Vinterferie:

- Kan komme for seint

Dette kan ødelegge vinterferien enda en gang.

DRØMMER OM DETTE: De store skistedene håper på rask lettelse i coronareglene slik at vinterferien kan bli så normal som mulig på steder som Knettsetra i Trysil (bildet) og andre serveringsteder. Foto: Odd Roar Lange
DRØMMER OM DETTE: De store skistedene håper på rask lettelse i coronareglene slik at vinterferien kan bli så normal som mulig på steder som Knettsetra i Trysil (bildet) og andre serveringsteder. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets vinterferie ble aldri drømmeferien for norske skianlegg. Nå ser alt lysere ut enn må mange måneder. Men, de store skidestinasjonene frykter at coronarestriksjonene fjernes for seint for at man skal få full uttelling av vinterferien også i år.

Det har vært en trå start på sesongen så langt. Men utenlandske gjester, først og fremst fra Danmark, Sverige og England har begynt å komme tilbake.

Som natt og dag

- Samtidig som utlendingene er tilbake så ser vi at nordmenn også er på plass med bestillinger i år, sier Richard Taraldsen, daglig leder i Destinasjon Hemsedal.

Norske skisteder hadde nærmest et fullstendig fravær av utenlandske skigjester i fjor.

I Hemsedal opplevde man i tillegg at norske gjester bare valgte å tilbringe ferien i sine egne hytter. Noe som førte til at bare ti prosent av i alt 7500 utleiesenger ble leid ut.

- Dersom vi sammenlikner februar 2021 med samme periode i år så er det som natt og dag, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder for SkiStar Trysil.

- Vi pleier å si at uke 7 er uka med flest dansker, uke 8 er den med flest nordmenn og at svenskene overtar i uke 9.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer