Mobiltelefon:

Kan koste deg 10 000 kroner

Dette er de vanligste tabbene vi gjør med mobiltelefonen.

IKKE HER: Av mange ting du ikke bør legge i baklomma, så er mobiltelefonen en av dem. Foto: Odd Roar Lange
IKKE HER: Av mange ting du ikke bør legge i baklomma, så er mobiltelefonen en av dem. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen er blitt en av våre kjæreste eiendeler. Og mange går knapt en eneste meter uten telefonen innenfor rekkevidde.

Det kan være veldig smart. I alle fall hvis du vil unngå de vanligste mobiltelefontabbene.

For både på reiser og i hverdagen er det mange som utsetter seg for unødig risiko for tyveri. Og da er det heller dårlig med forsikringsdekning.

Ja, vi mister telefonen

Det er det mange nordmenn som har fått merke. I en ny undersøkelse gjennomført av forsikringsselskapet Frende svarer 48 prosent av de spurte at de har fått ødelagt eller frastjålet mobilen sin. Det var flest «uheldige» i Oslo (58 prosent) og færrest i Rogaland (37 prosent) som har opplevd dette.

Ikke overraskende er de unge mest utsatt.

64 prosent av alle i alderen 19-28 år har svart ja på spørsmålet om de har hatt uhell eller tyveri i forbindelse med sin mobiltelefon. I aldersgruppen 66-99 år var tilsvarende tall bare 26 prosent.

Det er ikke tyveri

– Dersom man legger igjen mobiltelefonen på et restaurantbord for å signalisere at dette er opptatt, vil man ikke få erstatning dersom den blir borte. Ja, i realiteten oppleves det som tyveri, men fordi eieren ikke sikrer tilstrekkelig med tilsyn, kan man ikke regne med å få telefonen erstattet, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer