Syden

- Kan ødelegge ferien

Advarer mot dette på sydenturen.

SYDEN: Advarer turister i sydenparadis. Foto: NTB
SYDEN: Advarer turister i sydenparadis. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg følgende: Du har reist til varmere strøk for å oppleve sol, sommer og late dager på stranda. Dagene går i ett, og slaraffenlivet på den overfylte stranda er det eneste du higer etter. Men en innpåsliten selger vil det annerledes.

Slitsomt

«Cola, Fanta, Sprite. Only two Euros», skjærer gjennom ørene i det fjerne.

For mange nordmenn kan dette oppleves som slitsomt. Etter at et drøss av faste utsalgssteder på Gran Canaria har måttet kaste inn håndkle etter at pandemien brøt ut, har det åpnet opp for enda flere omstreifende strandselgere.

Dette får nå den engelskspråklige avisa Canarian Weekly til å advare turistene. Avisa skriver at salgene pågår uten noen form for kontroll av verken kvalitet på varene, hvordan de har blitt oppbevart eller hvor gammel maten er.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Avstå

Kommunikasjonsdirektør i Europeiske reiseforsikring, Andreas Handeland, sier til Flysmart24 at turister bør tenke seg godt om før de kjøper matvarer av selgerne.

- Disse tilbudene vil vi sende en klar anbefaling til folk om å avstå fra å bruke. Det kan fort ødelegge hele ferieturen, sier Handeland til flysmart24.

- Dette salget er ikke underlagt noen offentlig kontroll. Derfor skal man være ytterst forsiktig med å benytte seg av disse tilbudene, fortsetter Handeland

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer