Sommerferie:

Kan øke med tusenlapper

Smart å vite for deg som jakter på de billigste flybillettene.

LYS I HORISONTEN: Det nærmer seg sommerferie, og det er lurt å vite når man får kjøpt de billigste flybillettene. Foto: Odd Roar Lange
LYS I HORISONTEN: Det nærmer seg sommerferie, og det er lurt å vite når man får kjøpt de billigste flybillettene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har fått merke den voldsomme prisøkningen på drivstoff de siste ukene. Og mange har fått litt å tenke på når det gjelder planleggingen av årets sommerferie.

Flyselskapene og reisearrangørene står foran en voldsomt dilemma, med hard priskonkurranse som tvinger prisene ned mens drivstoffutgiftene trekker prisen opp.

Finansanalytikere mener situasjonen ser mørk ut, og Sydbank-analytiker Jacob Pedersen peker spesielt på SAS som må kjempe en hard kamp mot lavprisselskapene.

Prisøkning

Billettprisene må økes med minst ti prosent, mener finansanalytikeren. Og det betyr at du får regningen.

For en familie kan det bety en prisstigning på flere tusen kroner på reisebudsjettet etter at drivstoffprisen har økt med over 30 prosent.

- Vi ser at trafikken er noe mer avventende enn de to foregående årene med pandemi da man mer eller mindre måtte feriere i Norge, og ekstra mange valgte feriehus i eget land, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til DinSide.

Kostbar sommerferie

Mange har fryktet at den økte prisen på drivstoff også kommer til å skyve prisen på flybilletter i været med opptil 50 prosent. Og at årets sommerferie kan bli av det rådyre slaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer