Kan ramme 12 600 flygninger daglig

Fagforening varsler mulig streik.

KAOS: En ny streik truer europeisk luftfart. Bildet er fra streiken på Geneve lufthavn i slutten av juni. Foto: AFP
KAOS: En ny streik truer europeisk luftfart. Bildet er fra streiken på Geneve lufthavn i slutten av juni. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Det er Eurocontrol som varsler at det kan bli streik blant de ansatte som er organisert i fagforenignen Union Syndicale Bruxelles.

Det melder Bloomberg.

En streik kan i verste fall forsinke eller kansellere opp mot 12 600 avganger hver dag, skriver nyhetsnettstedet.

Eurocontrol er nå i dialog med fagforeningen og håper på et «positivt utfall», skriver The Guardian.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Det er usikkert når streiken eventuelt blir gjennomført, men det snakkes om de neste seks månedene, og kan dermed lamme sommertrafikken.

Analytikere og Eurocontrol selv tror imidlertid ikke at en eventuell streik vil få så store konsekvenser.

- Selv om Brussel-kontoret spiller en viktig rolle i å planlegge flyt og hjelpe med koordineringen av trafikk rundt andre streiker eller flaskehalser, vil det ikke føre til stengt luftrom, sier analytikeren Andrew Charlton ifølge The Guardian.

Flytrafikken i Europa er allerede lammet på grunn av streik blant franske flygeledere. Disse har ført til tusenvis av kansellerte avganger siden starten av året.

En streik på noen timer blant personell på Geneve lufthavn i forrige måned førte alene til kansellerte flygninger som rammet 8000 passasjerer, skriver Bloomberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer