Charteferien:

Kan sende deg ekstraregning

Du kan måtte betale mer for en allerede betalt ferie.

PRISENE STIGER: Reiser til utlandet blir rekorddyre. Og reisearrangørene kan sende deg en ekstraregning selv om ferien er betalt. Foto: Odd Roar Lange
PRISENE STIGER: Reiser til utlandet blir rekorddyre. Og reisearrangørene kan sende deg en ekstraregning selv om ferien er betalt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisearrangørene har fortsatt tusenvis av utsolgte pakkereiser for sommeren. Og om ikke lenge kommer de første kampanjene med restplasser for første del av sommeren.

Mange nordmenn sitter fortsatt på gjerdet og grubler på om de skal ta norgesferie eller sydenferie i år.

Det at man får rekordlite for den norske krona når man reiser til utlandet, gjør at mange må tenke seg om flere ganger før de kjøper en kostbar ferie.

Dyrere i år

Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank, har tidligere i år satt opp et eksempel på hva ferieturen kan koste deg denne sommeren.

Eksempelet er laget med utgangspunkt i en familie på fire, inkludert to voksne og to barn, for ei uke i Spania i fellesferien. Summen du kan ende opp med å punge ut er mildt sagt slående:

Over 80 000 kroner.

Ikke alle er klar over at reisearrangøren har rett til å kreve deg for ekstrabetaling etter at reisen din er bestilt og betalt.

- Med dagens kronekurs, kostbart drivstoff og økte strømpriser mange steder i verden er det grunn til å tro at årets sommerferie til utlandet kan bli en kostbar opplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.