«Daniel» i Hellas:

- Kan sluke deg

Greske myndigheter innfører reiseforbud i mange sentrale områder etter uvanlig kraftig regnvær.

TAR GREP: Greske myndigheter innfører reiseforbud. Foto: AP
TAR GREP: Greske myndigheter innfører reiseforbud. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremværet «Daniel» herjer med tordenvær og voldsomme nedbørmengder i Hellas, skriver meteorologene på Twitter/ X.

- Vi ser uværet som en sky-komma på satellittbildet over Sør-Europa. Ekstremt mye nedbør er ventet de neste 36 timene, skriver værmeldingstjenesten.

12.000 lynnedslag

Siviilforsvaret sendte tirsdag ut en sms-advarsel til innbyggerne i havnebyen Polos og på øya Skiathos, hvor flere biler er blitt feid vekk av de betydelige vannmassene.

En person er død i etter at enorme regnmengder har ført til oversvømmelse i Hellas. Video: Twitter/Facebook Vis mer

Strømmen ble tatt i flere områder, og det var problemer med mobil og internett. Den greske avisen To Proto Thema melder at det natt til tirsdag ble registrert 12.000 lynnedslag i Larisa på fastlandet og i havnebyen Volos.

Værtjenesten som blir vist i fjernsynskanalen ERT, sier at det er falt 500 millimeter regn i løpet av 24 timer enkelte steder. Det var tirsdag ettermiddag ventet at regnet ville fortsette i mange timer.

EKSTREMVÆR: Enorme vannmengder i landsbyen Milina i Pilion-regionen i det sentrale Hellas. Foto: Eurokinissi via AP / NTB
EKSTREMVÆR: Enorme vannmengder i landsbyen Milina i Pilion-regionen i det sentrale Hellas. Foto: Eurokinissi via AP / NTB Vis mer

- Kan sluke deg

En representant for det lokale brannvesenet i Volos hevder at de pågående værutfordringene kan føre med seg enda større konsekvenser dersom en ikke tar nødvendige forholdsregler. Dette gjelder alle innbyggere i hele Magnesia-prefekturet, hvor Volos ligger.

- Asfalten er korrodert. Derfor slukte jorda en buss. VI har nå portforbud, og folk må derfor holde seg hjemme. Du står ikke i fare for å bli holdt fanget, men for å bli svelget av jorda, sier han, ifølge den greske avisa TheNewspaper.gr.

Tidligere i dag meldte dessuten Reuters at en person skal ha omkommet som følge av en vegg som kollapset i uværet i havnebyen Volos.

- En mann døde etter at en vegg kollapset, trolig på grunn av dårlig vær, skriver nyhetsbyrået.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer