Kan tape stort

Rekkefølgen her er viktig.

VIKTIG: Politiet har en beskjed til alle som tenker seg på ferie. Foto: Lise Åserud / NTB
VIKTIG: Politiet har en beskjed til alle som tenker seg på ferie. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det våres over det ganske land, og sommerferien kommer stadig nærmere. Selv om mange kutter ned på feriebudsjettet i år, er det likevel en stor andel nordmenn som har tenkt seg på ferie utenlands.

Politiet venter om lag 1,3 millioner søknader om pass i år, noe som er omtrent like mange som i 2022, som igjen var et rekordår.

DinSide har tidligere skrevet at politiet er bedre forberedt på pågangen i år, men ifølge Flysmart24, er ikke alt rosenrødt på passfronten.

- Produksjonen av pass og nasjonalt ID-kort er nå høyere enn det som er vanlig på denne tiden, men per i dag så ligger vi ganske etter planen, sier seniorrådgiver i Politidirektoratet, Sidsel Anita Aarsnes Linden til Flysmart24 og fortsetter:

- Vi håper at vi klarer å flate ut etterspørselskurven slik at det ikke blir en topp inn mot sommeren som kan føre til lengre leveringstider

Ordensmyndigheten ber nå alle som skal på ferie, sørge for at de har passet i orden før de kjøper tur.

Om du ikke rekker å få dette i orden, kan du nemlig tape alle pengene du har brukt på ferien, siden reiseforsikringen ikke gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.