Sommerferie

- Kan være for seint

Advarer mot livsfarlig feriesløvhet

SJEKK DENNE: Både nødutganger og røykvarslere bør testes før du går til sengs i ferieleiligheten eller hotellrommet. Foto: Odd Roar Lange
SJEKK DENNE: Både nødutganger og røykvarslere bør testes før du går til sengs i ferieleiligheten eller hotellrommet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerens feriehygge kan i løpet av minutter endre seg til et drama på liv og død. Nå slår Gjensidige alarm om unge nordmenns sløvhet når det kommer til brannsikkerhet i ferien.

Mer enn halvparten av unge voksne på ferie i utlandet vet ikke hva de skal gjøre om brannalarmen går.

Sjekk feriehuset

- Svært mange velger hotell eller leilighet gjennom Airbnb når de skal feriere i utlandet i sommer. Få tenker samtidig over at brannsikkerheten der kan ha en helt annen standard enn det vi her vant til her hjemme, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

I en helt fersk undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige svarer 40 prosent at de ikke pleier å sjekke rømningsveier der de bor.

De eldste er best

De eldre er flinkere enn de yngste. Blant de mellom 18 og 39 år sier over halvparten (54 prosent) at de ikke gjør dette.

De som er eldre er mye flinkere, og blant de som er over 60 år sjekker hele to av tre reisende rømningsveier på ferie i utlandet.

- Havner en på hotell høyt oppe i etasjene eller i et eldre leilighetskompleks med trange trappeoppganger, kan det være for seint å reagere når alarmen går. Og, i noen tilfeller er det ikke sikkert at alarmen fungerer en gang, sier Voll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer