Reiser, corona og reiseforsikring

- Kan være risikabelt å bestille nå

Reiserådet er forlenget til 1. mars. Forsikringsselskapene ber deg kjenne risikoen før du bestiller.

FERIE I SPANIA? Mange ønsker seg til Spania eler andre norske feriefavoritter i sommer, men forsikringsselskapene oppfordrer deg til å ha is i magen hva gjelder bestillinger fremdeles. Foto: NTB scanpix
FERIE I SPANIA? Mange ønsker seg til Spania eler andre norske feriefavoritter i sommer, men forsikringsselskapene oppfordrer deg til å ha is i magen hva gjelder bestillinger fremdeles. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utenriksdepartementet har nå forlenget det offisielle reiserådet til 1. mars:

De fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Det er fortsatt unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning, som per i dag kun er noen få områder i Finland.

Vi vil på ferie

Ifølge en undersøkelse gjort av Virke Reiseliv, er reiselysten for 2021 stigende: 6 av 10 planlegger ferie i sommer, og like mange som før har planer om å ta høstferie.

For sommerferien er Spania, Hellas, Sverige og Danmark utenlandsfavorittene.

Om myndighetene ikke fraråder reiser til utlandet, hevder Virke Reiseliv at det er sannsynlig at nesten halvparten av de som skal på sommerferie, tilbringer den i utlandet i 2021. Halvparten av de som planlegger høstferie sier at de vil tilbringe høstferien i utlandet om myndighetene ikke fraråder reiser til utlandet.

Men reiserådet er altså foreløpig forlenget til 1. mars, og som vi også har fått erfaring med i 2020: Det kan forlenges ytterligere.

- Det må forventes å kunne være reiserestriksjoner også når påsken kommer, og folk bør ikke nå planlegge for utenlandsreiser i påsken, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer