Coronasertifikatet:

Kan være ugyldig

FHI advarer mot feil på coronasertifikatet ditt etter nye reiseregler.

DATOENDRING: Datoen på forsiden av coronapasset ditt endrer seg fra dag til dag og viser 3 måneders gyldighet frem i tid. Foto: Martin Gramnæs
DATOENDRING: Datoen på forsiden av coronapasset ditt endrer seg fra dag til dag og viser 3 måneders gyldighet frem i tid. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når bør man bestille sommerferien? Det er spørsmålet mange stiller seg i disse dager.

Og som om ikke det var vanskelig nok fra før, så endres coronasertifikatregelene fra i dag, 1. februar, og gjør valget for mange enda mer komplisert.

Tidligere har coronasertifikatet (som også er kjent som coronapasset) hatt ubegrenset varighet etter felles EU/EØS-regler.

Men nå har helsemyndighetene i EU besluttet at coronasertifikatet kun skal være gyldig i 270 dager etter at man fikk dose nummer to - om ikke man har fått en ekstra boosterdose.

Og, det kan være feil i sertifikatet. Og denne må du finne selv. Dersom det er feil, og du ikke oppdager den eller vet om den, kan hele ferien være i fare.

Mer om hvordan du gjør det litt senere.

Når vil du reise?

Dersom man har fått tre doser (to ordinære pluss én boosterdose) kan man foreløpig være avslappet til selve regelendringen for reiser som skal gjennomføres de neste ukene og nærmeste halvåret.

Men, coronasertifikatet utløper altså etter ni måneder fra du fikk vaksine nummer to, uavhengig av produsentene av vaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer