Corona og reise:

Kan være ugyldig

Sjekk reglene for coronapasset ditt før du reiser.

DISSE FRISTENE GJELDER: Hvor lenge er egentlig coronasertifikatet ditt gyldig? Foto: Odd Roar Lange
DISSE FRISTENE GJELDER: Hvor lenge er egentlig coronasertifikatet ditt gyldig? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiserestriksjonene knyttet til corona og innreise til Norge er opphevet. Det betyr at du kan reise inn og ut av landet med de samme reglene som før coronapandemien.

Men, det er fortsatt en rekke land som har andre regler ved innreise, og du må sette deg inn i hvilke regler som gjelder i det landet du skal reise til - før du drar. Og en rekke nordmenn kommer til å oppdage at coronapasset deres går ut før sommeren.

Ta med coronasertifikatet

Selv om coronaen er på retur mange steder så kan du fortsatt bli bedt om å vise coronasertifikatet ditt ved grensepasseringer. Enten via telefonen din, eller en utprintet papirversjon fra nettsiden til Helsenorge.no

QR-kodene i sertifikatet inneholder opplysninger om coronavaksine, coronatest og gjennomgått coronasykdom, i tråd med EUs regelverk.

Er sertifikatet gyldig?

- Coronasertifikatets gyldighet avhenger av hva som er grunnlaget for gyldigheten, sier Eli Heen, som er overlege avdelingen for smittevern og vaksine ved Folkehelseinstituttet

  • Negativ test: Gir kortest gyldighet, typisk 24-72 timer (ulike regler i ulike land)
  • Positiv test (friskmeldingssertifikat): Gir sertifikat fra dag 11-180 etter positiv test. QR-kode utstedes uansett om du er vaksinert eller ikke.
  • Vaksine: 270 dager etter 2. dose (gjelder vaksiner med to grunndoser, som Pfizer og Moderna), eller ubegrenset varighet dersom du har fått oppfriskningsdose.

Reiser med barn

- Det viktigste når det gjelder vaksine er at alle har coronasertifikat uten tidsbegrensning hvis de har fått oppfriskningsdose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer