Helsetrygdkort

Kan være ugyldig

Dette haster å sjekke dersom du skal reise utenlands i påska.

HELSETRYGDKORT: Sjekk om kortet enda er gyldig før du skal reise. Foto: Odd Roar Lange
HELSETRYGDKORT: Sjekk om kortet enda er gyldig før du skal reise. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påska nærmer seg, og det er ikke uvanlig at folk velger sol og varme framfor ski og snø. Dersom du er en av dem som skal reise utenlands i påska, bør du være særlig obs på én ting.

Helsetrygdkortet kan nemlig være ugyldig.

- Kortet gjelder bare i tre år og mange har ikke tenkt på det siden før pandemien. Mange, mange tusen sitter med ugyldige kort. Bestill det nå hvis du trenger det i påsken, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Dårlig tid

Dersom du er medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten her eller i et annet EØS-land eller i Sveits, har du rett til å få helsetrygdkortet.

Kortet bestilles på Helse-Norges nettsider, og er gratis. Leveringstida kan ta opptil ti virkedager før du mottar kortet.

- Da begynner du å få dårlig tid hvis du skal utenlands i påsken. Sjekk kortet ditt i dag, hvis du snart skal på tur i Europa, EØS eller Sveits, sier Slettemoen videre i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer