Ukraina-krigen:

Kan vi reise nå?

Dette bør du vite før du reiser til Polen eller de baltiske land akkurat nå.

KJENT REISEMÅL FOR NORDMENN: Flyplassen i Vilnius har hyppige besøk av nordmenn som vil besøke Litauen. Foto: Odd Roar Lange
KJENT REISEMÅL FOR NORDMENN: Flyplassen i Vilnius har hyppige besøk av nordmenn som vil besøke Litauen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av nordmenns populære reisemål ligger i land utenfor Norden som er nær Russland og Ukraina.

Estland, Latvia, Litauen og Polen er ettertraktede og rimelige land å besøke for mange nordmenn og det går en rekke direkteflyvninger til disse landene. Men hva bør man tenke på dersom man skal reise dit den nærmeste tiden.

Reiseråd

Utenriksdepartementet har et såkalt reiseråd som gjelder Ukraina. Reiseråd er i denne forbindelsen å anse som en reiseadvarsel. Og Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Ukraina og oppfordrer norske borgere til å forlate landet.

Når det gjelder reiser til Russland, frarådes alle reiser til eller opphold i Russland nærmere enn 250 km fra den ukrainske grensen.

Dersom man likevel velger å reise, er de viktig å vite at reiseforsikringen normalt ikke er gyldig i områder hvor det foreligger reiseråd som fraråder innreise.

Reiser til Polen

Utenriksdepartementet har ikke utstedt noe reiseråd for Polen, men kommer likevel med denne advarselen: Politiske markeringer og demonstrasjoner er ikke uvanlig i de største byene. Det anbefales å være forsiktig i og rundt disse da det har forekommet sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.