Kanariøyene er fortsatt julefavoritten

Foretrekker Gran Canaria foran Phuket.

DRØMMER OM EN VARM JUL: Stadig flere nordmenn feirer jul på Gran Canaria. Foto: Silje Ulveseth
DRØMMER OM EN VARM JUL: Stadig flere nordmenn feirer jul på Gran Canaria. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ingen overraskelse at Gran Canaria og Tenerife er populært blant nordmenn som vil til Syden i vinterhalvåret. Men nå kan det virke som at interessen er ekstra stor, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise, i en pressemelding.

Finn reise har fått 30 prosent flere Spania-søk i oktober, sammenlignet med i fjor. Egypt og Thailand er fortsatt populære, men har likevel fått en nedgang på 30 og 42 prosent klikk. Trolig er de ekstreme oversvømmelsene i Thailand med på å påvirke vårt valg av reisemål denne vinteren.

– Spanske reisemål representerer noe trygt og godt for oss nordmenn. Videre er julen en vanlig tid å reise på, men i år er det få fridager mellom jul og nyttår. Det betyr at noen kanskje bortprioriterer langdistanseferier, og velger Gran Canaria fremfor Phuket, for eksempel. Situasjonen i Egypt og værforholdene i Thailand kan dessuten ha påvirket søkemønstrene, forklarer Berge.

Mest søkt, pakkereiser – reisemål
LandKlikkProsentvekst
Gran Canaria175.819(+ 37 %)
Tenerife60.136(+ 82 %)
Sharm el-Sheikh55.477(- 32 %)
Antalya-området51.798(- 1 %)
Phuketområdet31.565(- 37 %)
Hurghada28.344(- 15 %)
Kypros24.536(- 17 %)
Kreta17.987(- 4 %)
Mallorca16.941(+ 43 %)
Costa del Sol16.263(+ 88 %)
Kilde: FINN reise. Land og destinasjoner med flest sidevisninger (”klikk”) under pakkereiser på FINN reise i oktober. Prosentvis endring fra oktober i fjor vises i parentes.


Les også: Advarer mot brennmaneter på Gran Canaria

Drar til sitt «andre» hjem

Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, merker også at folket vil til Kanariøyene.

– Vi har solgt 20 prosent flere turer i oktober i år, sammenlignet med oktober i fjor. De aller fleste vil til Gran Canaria. Det er jo nordmenns andre hjem om vinteren. Den siste måneden har vi også solgt 6.500 Egypt-reiser, sier hun.

Ving har solgt 12 prosent flere reiser i julen enn på samme tid i fjor.

– I juleukene sender vi cirka 7.000 solhungrige nordmenn til Syden. Vi har solgt bra hele høsten og tror dette har med den dårlige sommeren som fortsatt henger litt igjen, sier Sophie Frisholm, PR-manager i Ving Norge, til DinSide.

På Gran Canaria er det enkelt å bestille øl.  Foto: Silje Ulveseth
På Gran Canaria er det enkelt å bestille øl. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Vings topp 5-liste i julen:
1. Gran Canaria
2. Tenerife
3. Egypt
4. Thailand
5. Mexico

Beregningene Star Tour har foretatt viser at rundt 40.000 nordmenn kommer til å reise på pakketur i forbindelse med jul og nyttår.

Star Tours topp 5-liste i julen:
1. Gran Canaria
2. Hurghada
3. Tenerife
4. Thailand
5. Lanzarote

– Vi ser til og med at den eldre generasjonen velger å flagge ut en uke eller to rundt julehøytiden, og de tar gjerne med seg hele storfamilien for å feire jul i varmere strøk, forteller Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour, i en pressemelding.

Les også: Se, monsterflue på Gran Canaria!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer