Kanariøyene med Spanias laveste smittetall

Og antall smittede synker raskt for den norske feriefavoritten. Samtidig innfører de nye tiltak for smittevern blant fastboende og turister.

SYNKER: Smittetallene er på vei nedover på Kanariøyene. Her fra Playa de Amadores på Gran Canaria. Foto: NTB
SYNKER: Smittetallene er på vei nedover på Kanariøyene. Her fra Playa de Amadores på Gran Canaria. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag for en uke siden kunne Canarias 7 melde om at Kanariøyene har det laveste smittetallet i Spania med sine 95,57 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Tall fra rtve.es for de siste 14 dagene er nå nede i 87,26 tilfeller. Siste uka har nedgangen vært på hele 25 prosent fra uka før, ifølge canariavisen.no.

Etter at artikkelen ble skrevet, har tallene sunket ytterligere - til 82,75 tilfeller per 100.000 innbyggere, ifølge rtve.es.

Til sammenligning er tallet for Norge 34,3, det laveste i Europa akkurat nå. For Spania generelt er tallet 293,8 - altså langt høyere enn for Kanariøyene adskilt.

Samtidig innføres det en rekke nye tiltak for å begrense smitten - og for gjenåpning for turisme på de populære øyene.

Covid-19-test på flyplassene

8. oktober ble det innført to nye tiltak for smittevern på kanariøyene: Obligatorisk bruk av kirurgisk munnbind på helsesentre og sykehus, og et forbud mot å røyke mens man går på offentlige steder.

Disse tiltakene ble tirsdag 13. oktober etterfulgt av at det nå blir tillatt å teste de som ankommer kanariøyene med fly for covid-19 - noe som senator Fernando Clavijo mener er en nødvendighet for å gjenopprette turismen på øyene, skriver Diario de Avisos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer