Kansellerer alle Egypt-turer

Se hva reiseselskapene tilbyr i stedet.

Dette bildet er tatt fra "SunFamily Sunrise Tirana Aquapark", som ligger på Sharm el Sheikh i Egypt. Foto: Ving.no
Dette bildet er tatt fra "SunFamily Sunrise Tirana Aquapark", som ligger på Sharm el Sheikh i Egypt. Foto: Ving.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert fått med deg at Egypt ikke er det ideelle stedet å feriere akkurat nå.

Søndag 30. januar frarådet norsk UD ikke-nødvendige opphold og reiser til Egypt, hvor de oppfordret norske borgere som planlegger reise eller opphold i Egypt til å kontakte sin reiseoperatør.

Dette har fått Ving til å endre på sine turer til Egypt.

2.550 reisende rammet

"Demonstrasjoner har blitt gjennomført flere steder i Egypt de siste dagene. På våre reisemål i Hurghada og Sharm el Sheikh har det så langt vært rolige forhold, men det er vanskelig å si hvordan situasjonen utvikler seg. På bakgrunn av dette reiserådet kansellerer Ving alle charterflygninger til Hurghada og Sharm el Sheikh fram til onsdag 23. februar. Gjester som blir berørt av kanselleringene vil bli informert via SMS. Innbetalt beløp for reisen vil bli refundert i løpet av kort tid," skriver reiseoperatøren på sin hjemmeside.

– Vi har 750 gjester i Egypt som blir transportert hjem denne uken. Fem til 23. februar er det cirka 1.800 kunder som er berørt, skriver Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, i en epost til DinSide.

Les også: Derfor angrep haiene i Sharm el Sheikh

Henter gjester i Egypt

Konkurrenten Star Tour melder at de har besluttet å hente hjem samtlige gjester fra Egypt i løpet av den kommende uken, noe som i hovedsak kommer til å skje med ordinære fly.

"For gjester som opprinnelig skulle oppholdt seg i Egypt utover neste uke blir det satt inn ekstrafly. Kunder med avreise frem til onsdag 23. februar blir kontaktet av Star Tour i løpet av de neste dagene og vil få tilbud om å endre til annen avreisedato, annet reisemål eller fri avbestilling. Avreiser fra torsdag 24. februar vil foreløpig gå som planlagt og normale endrings- og avbestillingsregler gjelder," står det på Star Tours hjemmeside.

I likhet med Ving har også Star Tour gjester i Hurghada og Sharm el Sheikh. Reiseselskapet påpeker at det kan være problematisk å komme i kontakt med Star Tours Guide Online-mailtjeneste, ettesom internett ikke fungerer i Egypt for øyeblikket. Dermed kan det også forekomme forstyrrelser på mobilnettet.

– 700 nordmenn er i Egypt nå (med planlagt hjemreise denne uken red.anm), og de fleste returner med de flyene som de opprinnelig skulle ha returnert med. Det er cirka 1.100 som egentlig skulle ha blitt lenger i Egypt, mens det er drøyt 1.700 som ikke får reist i februar, sier Lena Petersson, Star Tours informasjonssjef, til DinSide.

De 1.100 som får avkortet ferien sin vil få en kompensasjon av Star Tour.

Les også: Her er vintersolen billigst

Tilbyrt fri ombooking og avbestilling

Apollo har også besluttet å innstille alle flyvninger til Egypt frem til 23. februar 2011, og vil hente hjem reisende som er i Egypt i løpet av den kommende uken.

"Fri ombooking og avbestilling gjelder for alle kunder med avreise frem til denne dato," skriver reiseselskapet på nettsiden.

Detur innstiller også alle sine flyvninger til Egypt frem til 19. februar.

"Fri ombooking og avbestilling gjelder for alle kunder med avreise frem til denne dato. For kunder med avreise fra 19. februar 2011 og fremover gjelder ordinære ombookings- og avbestillingsregler."

Reiseselskapet AmiSol Travel har også kansellert alle avganger fra Norge til Egypt frem til 17. februar.

De melder at alle gjester som skulle reist med disse avgangene vil få reisen refundert.

"Vi setter stor pris på om alle gjester som ikke skulle ha reist før neste uke, venter med å ta kontakt med oss til tirsdag 1. februar eller onsdag 2. februar, da vi arbeider med å kontakte alle som skulle ha reist denne uken," står det på nettsiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer