Kansellerer returbilletten din uten varsel

Flyselskapet har ingen god forklaring på hvorfor du ikke får bruke returbilletten hvis du ikke brukte utreisebilletten. Klag, sier Forbrukerombudet.

Air France er et av selskapene som krever at du bruker utreisebilletten for å kunne bruke returbilletten. Foto: Colourbox
Air France er et av selskapene som krever at du bruker utreisebilletten for å kunne bruke returbilletten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bestilt tur/returbilletter, og så vil du av en eller annen grunn ikke benytte deg av utreisebilletten? Vær obs på at flere flyselskaper da kansellerer returbilletten din også.

Tenk deg at du har bestilt flybilletter til en storbyhelg i Amsterdam. Men så vil sjefen din at du skal til Amsterdam på et møte samme uken, og dermed kan du bare bli igjen i byen, siden du allikevel skal dit den helgen. Du kommer derfor ikke til å bruke utreisebilletten, men har fortsatt sett for deg at du kan bruke hjemreisebilletten på søndagen.

Ikke vær så sikker på det.

Flere flyselskaper kansellerer nemlig returbilletten din dersom du ikke bruker utreisebilletten. Og ikke forvent å få beskjed om at de gjør det.

British Airways, Air France, KLM og Continental Airlines er fire eksempler. Continental Ailrines informere sine kunder om følgende når man bestiller billetter: "If flight segments are not flown in order, your reservation will be cancelled. Rebooking will be subject to the fare rules governing your ticket."

DinSide har forsøkt å få en forklaring på hvorfor flyselskapene har denne regelen, men har ikke fått noen klar tilbakemelding. "Billettene må brukes i den rekkefølgen de bestilles," var tilbakemeldingen fra British Airways.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer